Publicat el 18/12/2018

L’odontologia és una de les ciències de la salut que s’encarrega del diagnòstic, tractament i prevenció de les malalties de l’aparell estomatognàtic. Les principals i més habituals malalties de què s’ocupa l’odontologia són la càries dental, la mala oclusió i l’afecció periodontal.

L’odontologia conservadora, branca de la pràctica odontològica, és la tècnica per la qual es tracta la boca evitant l’extracció, sempre que sigui possible, de la peça dental danyada. L’objectiu és la curació i conservació de les peces i del teixit dental. En aquest cas, es neteja i s’actua sobre el teixit danyat, com en càries i traumatismes, i es restauren les peces afectades sense que les dents ni els teixits adjacents resultin afectats. Una de les tècniques principals utilitzades en l’odontologia conservadora és l’aplicació d’empastaments; amb ells es pot restaurar tot tipus de càries.

Els avantatges de l’odontologia conservadora són nombrosos, ja que a més d’evitar i prevenir problemes bucodentals més greus, contribueix a l’estalvi en qüestió de temps, atès que es poden prevenir tractaments de problemes de més envergadura.

L’odontologia preventiva, que és molt important, es basa a portar a terme de manera constant i correcta tractaments d’higiene i revisions periòdiques. En aquest cas, no és només el dentista qui ha d’ocupar-se de desenvolupar una bona feina, sinó també el pacient, que ha de dur a terme una fèrria disciplina d’higiene bucodental diària.

La prevenció i el diagnòstic precoç són els pilars de la medicina preventiva, i les malalties de la boca no en són una excepció.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari