Publicat el 17/03/2022

La Direcció General de Trànsit (DGT) posarà en marxa el proper 21 de març la nova Llei de trànsit, que el passat mes de desembre va ser ratificada pel Congrés dels Diputats i que comporta algunes novetats destacades que s’han de tenir en compte.

 

Entre les noves regulacions, cal destacar que tindrà especial incidència l’eliminació del marge de velocitat per fer els avançaments. D’aquesta manera, a partir de l’entrada en vigència de la llei, els vehicles no podran excedir en 20 km/h el límit de velocitat per fer els avançaments en les vies convencionals. I si es dona el cas que el vehicle del davant circula ja a la màxima velocitat permesa, no es podrà ultrapassar aquest límit per avançar-lo. Així, la sanció prevista si es comet aquesta infracció és de 100 euros.

Segons algunes veus crítiques, la nova mesura té afany recaptatori. Per la seva banda, la DGT es defensa dient que el que es pretén amb la nova llei és «millorar l’eficiència del sistema i la convivència entre tots».

Altres mesures que tindran vigència dins la nova ordenació de trànsit són les sancions per sobrepassar ciclistes sense separació mínima d’1’5 metres, fet que comportarà una pèrdua de 6 punts.

A més, en cas d’estar subjectant dispositius mòbils mentre es condueix, la sanció augmenta de 3 a 6 punts i comporta una multa de 500 euros.

La nova llei també estableix que es poden perdre fins a 4 punts del carnet per no portar posat el cinturó de seguretat; que el sol fet de portar detector de radars al cotxe serà motiu de multa encara que no estigui en funcionament; i que es perseguiran els «perjudicis i danys al medi ambient» amb sancions per tirar cigarretes del vehicle a la via pública, entre d’altres.

Redacció La Clau

Deixa un comentari