Publicat el 27/10/2004

El Consell Sènior de Premià de Mar ha lliurat els primers diplomes expedits pel Ministerio de Ciencia y Tecnología, als alumnes que han acabat el curs “Internet per a tothom”.
Semblava que la gent gran podia quedar exclosa de les noves tecnologies, la qual cosa no és veritat. La gent gran que realment hi vol entrar, demostra que no existeixen cap tipus d’impediments intel•lectuals per aconseguir-ho.
No fer-ho pot significar trobar-se inclòs en un nou grup anomenat “analfabets funcionals”. Són els que no saben utilitzar els caixers automàtics, programar un vídeo, connectar-se a Internet i moltes altres necessitats funcionals que els converteixen en dependents.
L’actual Societat del Coneixement cada vegada més ens obliga a canviar els nostres tradicionals comportaments. Posaré un exemple, La Caixa comença a cobrar als seus clients el correu de les cartes que els hi son lliurades.
El segell de cada carta té un cost de 0,27 € (45 pessetes) i la forma de no pagar-ho consisteix a rebre’l per e-mail (correu electrònic per Internet), el qual, si també s’aprofita per altres coses, és més econòmic.
Està científicament demostrat que l’exercici de la capacitat intel•lectual de la gent gran és una de les activitats que més poden ajudar a gaudir d’un envelliment de qualitat en el mateix domicili, el qual és el majoritàriament acceptat.
Per fer-ho possible és molt important evitar tota classe de comportaments de dependència. Hi ha actituds dependents que es poden evitar, per exemple, moltes vegades la utilització d’un bastó és un signe de dependència evitable.

La Societat del Coneixement està generant noves dependències que fàcilment es poden superar, és qüestió de voluntat.

Deixa un comentari