Publicat el 11/12/2017

Nou consells per conduir amb neu. Aquests són alguns suggeriments útils per garantir una bona conducció per conduir el nostre vehicle quan anem a llocs on pot haver-hi gel o neu:

  1. Prepara el vehicle per a l’hivern. És importantíssim disposar d’anticongelant en el circuit de refrigeració del nostre cotxe. Les conseqüències de la congelació de l’aigua del circuit són nefastes i molt costoses.
  2. Comença el viatge descansat, i si et sents fatigat atura el vehicle en un lloc segur i descansa.
  3. Consulta la previsió meteorològica abans d’iniciar el viatge. Si hi ha previsió de neu, valora la possibilitat de portar cadenes.
  4. Evita conduir mentre està nevant. També de nit, ja que les nevades més intenses i les baixes temperatures es produeixen durant les hores nocturnes.
  5. Assegura’t que la roda de recanvi estigui inflada i que disposes de gat hidràulic.
  6. Si hi ha neu o gel no acceleris ni frenis amb violència, fes servir la caixa de canvis.
  7. Recorda que en zones d’ombres el gel es manté durant gairebé tot el dia, fins i tot en dies assolellats.
  8. Conserva la distància de frenada del vehicle que et precedeix, ha de ser considerablement més gran que en condicions normals.
  9. Evita aturar el vehicle en pendent, ponts, corbes o llocs de poca visibilitat.

Solucions per aplicar quan visitem llocs amb gelades:

Pneumàtics d’hivern. Dissenyats per al seu ús en condicions climatològiques adverses, temperatures baixes i presència de gel i neu.

Cadenes. Una opció per a una solució momentània és l’antiga, però eficient cadena d’acer cimentat que recobreix les rodes i que ens permet circular sense problemes sobre el gel i la neu.

Cadena líquida. Una altra opció senzilla per a situacions puntuals és un aerosol que aplica sobre el pneumàtic una pel·lícula que augmenta l’adherència.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari