‘Norètnic’, la fusió en la decoració | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/08/2020

Com és ben sabut, l’estil nòrdic aporta puresa, amplitud i lluminositat a la llar, mentre que l’ètnic li dona alegria, color i calidesa. La fusió d’aquests dos estils ha donat origen a la decoració norètnica, que consisteix a combinar el color i el confort mediterrani i àrab amb la senzillesa i lluminositat del disseny escandinau.

Per decorar espais amb estil norètnic, el primer que hem de fer és començar per la paleta de colors. Caldrà seguir les pautes cromàtiques d’Escandinàvia, és a dir, molt de blanc, tonalitats clares, grisos i alguns petits tocs de color més intens. Fet això, inclourem detalls d’altres cultures, més primigènies i arrelades a la terra, per decorar. Hauran de ser accessoris com ara tèxtils, objectes de vímet i ornaments artesanals. L’objectiu és crear espais que tinguin la simplicitat acollidora de l’estil escandinau, però amb un punt exòtic.

El norètnic es nodreix de les característiques que defineixen i comparteixen tant l’estil escandinau com l’ètnic, i una d’elles és la fusta. Per això, aquesta fusió d’estils decoratius aposta per aquest material per donar calidesa als espais i per imprimir autenticitat als ambients. Mobles de fusta decapats en blanc o pintats que s’inspiren en dissenys escandinaus, així com peces tosques que remeten a cultures tribals, tenen cabuda en els ambients norètnics. I si estan envoltats de fibres naturals i de teixits orgànics, molt millor.

Si hi ha alguna cosa que caracteritza l’estil decoratiu norètnic i que s’aprecia a simple vista és la seva predilecció pels mobles baixos. En dormitoris i salons predominen les línies horitzontals com una manera de propiciar atmosferes relaxants i donar protagonisme als terres. Llits baixos, matalassos per improvisar zones chill-out i banquetes s’alternen amb catifes de dissenys ètnics o bé de línies escandinaves, recordant així el mestissatge d’aquest estil.

També els detalls i accessoris cobren una nova dimensió en la decoració norètnica, ja que aporten història als ambients. Les peces que no hi poden faltar són:

 • Catifes i pufs
  Donen un toc de color als sòls impol·luts de l’estil nòrdic.
 • Coixins d’estampat ètnic
  La combinació d’estampats, colors i textures ajuden a donar força a la fusió.
 • Cabassos i cistells de vímet
  Penjats d’una perxa, a terra amb unes flors o per ficar-hi revistes…
 • Mobles de fusta envellida i safates arabesques
  El contrast queda genial, ja sigui decorant o com a taula auxiliar.
 • Peces penjades a la paret
  Poden ser plats de ceràmica o objectes exòtics d’algun viatge.
 • Fanalets marroquins
  A l’entrada de la casa, al saló, a la terrassa o, fins i tot, al dormitori.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari