Natació, un dels esports més complets | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/01/2020

L’equilibri hidrostàtic que ofereix l’aigua facilita els moviments, disminueix l’efecte de la compressió sobre la columna vertebral, permet postures variades i afavoreix l’activitat física de diversos grups de músculs.

Per aquest motiu, les activitats en el medi aquàtic són les més adequades per a les persones amb mobilitat reduïda, per a les que pateixen un procés inflamatori de caràcter reumàtic, una lesió o, simplement, un excés de pes.

Els beneficis que aporta la pràctica de la natació són:

Sistema cardiovascular. El treball aeròbic moderat i continuat és el més aconsellable per al múscul més important del nostre organisme, el cor.

Columna vertebral. La ingravetat i la postura horitzontal que s’adopta en el medi aquàtic afavoreixen que no hi hagi sobrecàrrega en aquesta zona.

Sistema respiratori. Amb la natació s’enforteixen tots els músculs i, també, els pulmons, per la qual cosa som capaços d’agafar més quantitat d’aire en cada respiració i amb menys despesa energètica.

Circulació sanguínia. Gràcies a l’acció tèrmica de l’aigua sobre el cos, es produeix una activació del sistema circulatori i la pressió que l’aigua exerceix sobre l’organisme facilita el retorn venós, i això fa que millori la circulació sanguínia.

Aquests beneficis no s’aconsegueixen si no es duu a terme una bona pràctica d’aquest esport, adaptant-lo a les necessitats de cadascú.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari