Publicat el 17/11/2016
El moviment sènior, de caràcter intergeneracional, defensa una societat per a totes les edats. El seu lideratge correspon a les persones sèniors, una quarta part de la població, considerada com un gegant adormit que cal despertar. Com a punt de sortida s’aposta per la plena ocupació, necessària per endegar un nou camí cap a una alternativa pacífica, possible i concreta per superar l’actual desigualtat social.
S’estima que una societat regida per la cobdícia de tenir més que els altres és incompatible amb una societat envellida. És per aquest motiu que cal cercar i plantejar un nou model de societat que aposti per l’ajuda mútua. No es pot continuar defensant tenir més, sinó poder ser cadascú un mateix, per fer possible que una població mundial de més de set mil milions de persones, totes elles diferents, acabi completant el gran trencaclosques d’una humanitat en què totes les persones són útils i necessàries.
És paradoxal que la proposta sènior per la plena ocupació porti a un plantejament defensat pels nostres besavis. Suposa una clara aposta per models de producció autogestionats, fonamentats en el cooperativisme i l’ajuda mútua, en un entorn de vida local les 24 hores, però amb una diferència substancial, en disposar avui dia del lliure accés a Internet per al coneixement i utilització de les noves tecnologies; també a l’ús d’energies verdes renovables que faciliten la utilització de noves energies produïdes localment. Suposa canviar la cobdícia de competir per l’ajuda mútua de compartir.
Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

 

Deixa un comentari