Publicat el 04/08/2022

Mites de l’ortodòncia infantil. Cal esperar al recanvi de totes les dents de llet per iniciar el tractament d’ortodòncia?

 

Aquest és un mite que ha de desaparèixer perquè els nens poden ser tractats des de ben petits per prevenir i corregir alteracions dentals, musculars i d’hàbits que generen condicions que en el futur podrien fins i tot requerir intervencions quirúrgiques:

 

  • És important començar a portar els nens des dels 2 o 3 anys a l’especialista en odontopediatria, que els donarà les pautes per mantenir una perfecta higiene dental que permetrà que les dents de llet completin la seva etapa útil fins al recanvi dental, evitant així la una pèrdua prematura de dents que alteri tot el patró d’oclusió.
  • Cal estimular l’hàbit de masticació en els petits per al correcte creixement i desenvolupament dels maxil·lars. L’ortodontista detectarà qualsevol alteració en l’alineació i l’oclusió dentals i fins i tot asimetries esquelètiques, i proposarà el pla de prevenció i tractament mes adequat. Si es corregeixen aquestes alteracions en aquestes primeres etapes, s’evitaran complicacions esquelètiques i dentals en el futur.
  • Els pares han de conèixer que l’ortodòncia és una eina terapèutica que permet a l’ortodontista corregir quelcom més que la mera alineació de les dents, atès que estimula i redirigeix el creixement de les estructures òssies i musculars, prevenint així maloclusions i fins i tot asimetries esquelètiques maxil·lofacials en els nens petits.

Clíniques
DENTAL STAR
Serveis d’ortodòncia
i odontopediatria

Deixa un comentari