Publicat el 25/01/2019

Mindfulness (atenció o consciència plena) és avui dia una paraula molt utilitzada i reconeguda en el món empresarial. Significa romandre en el moment present, una cosa que sempre s’ha practicat en els ensenyaments budistes. Es pot considerar una filosofia de vida que inclou la pràctica de la meditació, juntament amb diverses tècniques de relaxació.

La seva pràctica ajuda a conrear la concentració i la comprensió, que poden ajudar a alliberar-nos de l’ansietat i les preocupacions, a deixar anar el passat i el futur entrant en contacte amb les meravelles del present.

Tècniques del mindfulness per al dia a dia:
Respiració conscient. «Estàs respirant i, en respirar, saps que ets viu». El sol fet de respirar és motiu de celebració. Comença el dia celebrant la vida.

Concentració. «Ningú no pot tenir èxit en l’art de la meditació sense haver passat per la porta de la respiració». En concentrar-se en el procés d’inspiració i expiració, un se sent relaxat, i aquest estat de relaxació ajuda a desenvolupar una ment clara. La concentració es desenvolupa a mesura que acompanyes la respiració i deixes que la ment segueixi el seu flux.

Consciència del cos. És el tercer pas. Un cop practicada la respiració conscient, es pot començar a sentir el cos i a connectar-se amb la seva energia.

Alliberant tensió. Una vegada que s’ha pres consciència del cos, un s’adona del dolor i la tensió que s’hi han acumulat amb el temps. Han estat aquí tant de temps que ni tan sols es podia sospitar que el cos patia per això. És essencial la forma d’alliberar-lo.

Meditació caminant. No és un passeig quotidià pel parc o la platja. Es realitza de forma més lenta i requereix coordinació de moviments. S’ha d’aconseguir que cada pas estigui coordinat amb la respiració.

El mindfulness ens pot servir per afrontar situacions complexes, com canviar de feina, de parella, de carrera en el cas dels estudiants…

Asseure’s a meditar abans d’una situació que demana molt de nosaltres canvia totalment com ens hi relacionem, el seu cost físic i emocional, i influeix en el resultat.

 

Redacció La Clau
Font: www.escuchavital.com

Deixa un comentari