Publicat el 12/04/2017

És un programa basat en el protocol MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), desenvolupat al Centre Mèdic de la Universitat de Massachusetts, EUA, el 1979, i des de llavors s’ha convertit en un referent en psicologia, concretament de les Teràpies de 3a Generació.
MBSR és una intervenció psicoeducativa que té com a finalitat reduir el malestar psicològic i és una de les intervencions complementàries i alternatives reconegudes per l’Institut Nacional de Salut (NIH) dels EUA, dins de l’anomenada Medicina Ment-Cos.
El Programa MBSR tracta sobre el desenvolupament progressiu de mindfulness, que es pot traduir com a ‘atenció conscient’ o ‘consciència plena’ i que consisteix en una forma especial de prestar atenció conscientment al moment present sense ruminacions ni judicis condicionats. S’emfatitza la capacitat de «parar i veure abans d’actuar» per aprendre a «respondre en lloc de reaccionar als esdeveniments».
Els beneficis que es deriven de la pràctica del mindfulness tenen a veure amb:

Benestar personal; més resiliència i menys estrès
Reforç de competències i actituds personals; més atenció, comunicació assertiva, regulació emocional, presa de decisions…
Presència i més connexió amb les persones; empatia, tolerància, confiança.

MBSR és un programa experimental i interactiu que es desenvolupa durant 8 setmanes consecutives, amb una trobada presencial a la setmana de 2 hores i mitja de durada, més un dia de recolliment en silenci, sumant un total de 30 hores presencials de curs. Inclou pràctiques d’atenció plena, meditació i ioga suau, així com explicacions útils sobre les bases de l’estrès, les emocions i el dolor.

 

Espai interior

Deixa un comentari