Publicat el 09/11/2011

En una estada de l’Imserso a Gandia, es va xiular una persona que va voler recitar una poesia en català. Davant d’aquesta situació, un recorda Franco quan va manifestar que ho deixava “todo atado y bien atado”. La idea d’“una España, grande y libre que hable castellano”, malauradament avui dia torna a tenir plena vigència, la qual cosa, tot i ser greu, encara ho pot ser més perquè hi ha persones partidàries de la mà dura d’una dictadura per posar ordre a l’actual caos de la democràcia.

En aquests moments ens trobem en un sistema democràtic que amb la seva entrada en la globalització s’ha convertit en inestable i incontrolable. Es fa molt difícil defensar una democràcia on és possible que uns quants explotadors dels Estats Units provoquin l’actual crisi financera mundial. Les persones que enyoren l’ordre franquista, pensen que les coses eren més fàcils llavors, perquè tota la culpa del que passava era de Franco.

Davant d’aquesta situació de crisi democràtica, l’opció escollida no pot ser cap altra que la de més democràcia. La seva regeneració hauria de començar en els nivells més propers a la ciutadania, els municipis. L’equip de govern de cada municipi s’hauria de regir per criteris de prioritats polítiques i de bona gestió, potenciant la figura de l’alcalde que hauria d’assumir el lideratge del seu equip de govern, escollit per ell mateix entre els regidors més competents.

 

Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

Deixa un comentari