Publicat el 19/02/2020

L’Agència Internacional de l’Energia calcula que els dispositius elèctrics «apagats» en standby consumeixen a l’entorn d’1,6 quilowatts diaris de mitjana, és a dir, una quantitat que suposaria entre el 5 % i el 12 % de la despesa d’energia de cada casa.

I és a la nit, quan s’està dormint, que aquest consum es fa més evident, perquè és quan, en general, ni els ordinadors, ni els televisors, ni les consoles, ni les impressores, ni els altaveus, ni les cafeteres o els microones estan funcionant realment. Aquesta despesa és el que els experts anomenen col·loquialment «corrent vampir».

Quan s’apaga el televisor (o qualsevol altre electrodomèstic), si no es desendolla continua consumint energia; poca, però suficient perquè el comptador segueixi en moviment. De tant vist, ja no ens adonem del llum vermell (o un panell LED) que acostuma a avisar que l’aparell està actiu i segueix respirant electricitat.

Per reduir el consum energètic inútil, només es pot fer una cosa: desconnectar / desendollar els electrodomèstics i aparells que no utilitzarem mentre dormim. Amb aquest gest n’hi haurà prou per deixar de gastar els diners en quelcom que no s’utilitza ni es necessita.

 

Redacció La Clau
Font: https://www.blipvert.es//

Deixa un comentari