Publicat el 22/02/2019

En una recent enquesta de la reconeguda guia internacional de restaurants Zagat, el nivell de soroll en els locals és la segona queixa més freqüent dels usuaris de restaurants. És cert que estem força acostumats a menjar en ambients sorollosos, però hi ha moments o establiments que fan que l’experiència es converteixi en una veritable molèstia per als comensals. Un problema que també afecta alguns establiments hotelers, segons evidencien algunes enquestes com l’estudi de Market Metrix Hospitality que alerta que el 13% dels clients no tornaria a un hotel sorollós.

Davant d’aquest panorama, les solucions acústiques per condicionar els locals comencen a ser tendència, ja que s’està valorant cada cop més la comoditat i la importància de la bona comunicació. Una de les claus de l’èxit de nous restaurants està en el confort dels client i si aquests no poden mantenir una conversa amb els seus acompanyants estaran incòmodes i, segurament, no tornaran.

En aquest context s’emmarca la campanya ‘Menjar sense soroll’, que serveix per ajudar els restaurants a condicionar els espais i així augmentar el benestar de totes les persones. Tal i com expliquen al seu web, www.comersinruido.org, la iniciativa va néixer per conscienciar els empresaris d’hostaleria i restauració dels beneficis dels locals acústicament agradables i va sorgir de l’Associació “CLAVE, atención a la deficiencia auditiva” (www.oiresclave.org), entitat que treballa contra el soroll.

Qualsevol restaurant pot registrar-se en el seu espai web i passar a formar part de la seva guia on figuren locals acústicament amables de tota la geografia espanyola, per a aquells clients que busquin gaudir de la gastronomia fugint del soroll.

El seu web ofereix consells pràctics per millorar el confort acústic de l’establiment i augmentar el benestar de totes les persones, especialment d’aquelles amb problemes d’audició. Segons expliquen, la solució general per al condicionament acústic dels espais és l’ús de materials específics, com panells absorbents al sostre, materials porosos i teixits en la decoració que redueixen la reverberació. Els sorolls que procedeixen de l’exterior s’eviten amb solucions tan senzilles com deixar un espai de separació entre la sortida i el menjador, col·locar doble porta o cortines en els finestrals i els aparadors.

Pel que fa a la remor de l’interior, es combat amb protectors a les potes de cadires i taules i amb materials que absorbeixin l’impacte en les superfícies de calaixos, prestatgeries i altres objectes.

Quant al soroll de les converses es pot minimitzar amb una bona separació entre les taules i creant les condicions perquè els clients parlin en veu baixa.

 

Redacció La Clau
Font: http://diariodegastronomia.com

Deixa un comentari