Publicat el 18/08/2017

El menjar ràpid és l’opció preferida dels treballadors amb poc temps i dels joves que s’estimen més un dinar o un sopar barat. Però també resulta temptador per a altres consumidors que, de tant en tant, es permeten un àpat diferent. Malauradament, habituar-se a aquest tipus de menjar pot portar conseqüències nocives per a la salut, per les elevades quantitats de greix, sucre, sal i la poca fibra que s’ingereixen.

Per sort, alguns cuiners i xefs s’han animat a reinventar alguns dels clàssics del menjar per emportar com, per exemple, les hamburgueses i els kebabs. Aquests creadors gastronòmics aposten per una línia més creativa i saludable, que combina els sabors de la cuina de gurmet amb l’estil del fast food. El resultat són uns plats que conserven la imatge que tots relacionem amb l’anomenat menjar porqueria, però que estan fets amb ingredients molt més saludables i ofereixen al paladar el gust incomparable de l’alta cuina.

Així, l’hamburguesa clàssica ha donat origen a una sèrie d’alternatives elaborades amb carns més magres com la tonyina i el gall dindi, cuinades amb la mestria dels grans xefs. També s’han creat les seves variants veganes, que substitueixen la carn de l’hamburguesa pel seitan, la soja o el tofu.

Pel que fa al kebab, gràcies a les habilitats d’aquests innovadors gastronòmics, a Nova York s’ha posat de moda una versió d’aquest clàssic oriental per emportar fet amb ingredients vegans, espècies variades i llavors de sèsam.

Cada vegada són més els restaurants d’alta cuina que ofereixen la possibilitat de portar els seus plats a casa. Això fa pensar que molt aviat serà possible optar per un menjar per emportar saludable, creatiu i de qualitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari