‘Matalàs–somier’, descans perfecte | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/05/2019

Factors com l’edat, la condició física, l’alçada, el pes, la sensibilitat de la pell i l’elasticitat òssia, entre d’altres, són determinants a l’hora de decidir-nos per un model determinat de matalàs.

Els experts aconsellen fixar-se en tres factors: la fermesa, entesa com a garantia d’una posició alineada del cos, el grau de confort —que ens aporti un repartiment equitatiu dels punts de pressió— i la temperatura òptima de contacte.

El mercat del matalàs ha sofert una gran revolució en els últims anys i avui dia hi ha múltiples combinacions de tecnologies i materials.
Els models més comercialitzats són els de molles i els d’escuma. Els de molles ja no són com els que algunes persones tenen en ment, i gràcies a la incorporació de successives capes d’encoixinat s’aconsegueixen diferents graus de fermesa i adaptabilitat.

Abans d’adquirir-lo, es recomana provar les sensacions que ens produeix i comparar-les amb el que tenim a casa. Per això cal no limitar-se a palpar el producte, sinó que hem de tombar-nos-hi en la postura habitual.
S’aconsella un ample d’almenys 150 centímetres per a llits de matrimoni, per tal que les dues persones comptin amb espai suficient per descansar correctament.

Un bon somier també és indispensable per passar una bona nit de repòs, i al revés: un somier de mala qualitat farà malbé el matalàs i la qualitat del descans. Per aquest motiu, els experts recomanen canviar el somier al mateix temps que el matalàs, i escollir-ne un de qualitat d’una de les dues tecnologies més importants: el somier entapissat i el de làmines de fusta.

Cal no subestimar la importància d’un bon llit. Al cap i a la fi, hi passem un terç de la nostra vida.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari