Publicat el 23/04/2018

Des de sempre, quan ens fa mal alguna part del cos, de manera intuïtiva ens posem la mà al damunt amb certa pressió per notar un cert alleujament del dolor.

El massatge és una forma d’estímul físic manual sobre el cos mitjançant la combinació de moviments tècnics manuals (amassaments, estiraments o mobilitzacions) que provoca reaccions biològiques, metabòliques i psicològiques amb finalitats higienicopreventives o terapèutiques.

Beneficis dels massatges:

Elimina contractures i relaxa musculatura i articulacions. Amb les manipulacions adients, el massatge dona escalfor a la musculatura, augmenta la circulació venosa i afavoreix l’eliminació de toxines del teixit, ajudant així a disminuir el dolor provocat per posicions incorrectes, excés de càrrega en articulacions o l’estrès del dia a dia.

Circulatori: amb tècniques adequades es pot treballar incidint en la circulació venosa i limfàtica, ajudant a prevenir o millorar les varius, mala circulació, retenció de líquids…

Relaxant: un massatge sense gaire pressió ni estimulació pot esdevenir un petit plaer, ajudant a baixar els nivells d’ansietat i insomni.

Alhora, gràcies a les cremes i olis que s’utilitzen millora l’estat de la nostra pell, que guanya en fermesa i hidratació.

Contraindicacions del massatge:

Abans de començar un massatge s’ha d’informar al terapeuta de malalties o patologies antigues o recents.

No s’hauria de realitzar en cas de: inflamacions o malalties agudes, períodes de traumatismes ossis, flebitis o trombus recents, ferides obertes, infeccions de la pell, estats febrils…

 

Glòria Gelmà Teixidó

Centre Espai Salut

Deixa un comentari