Publicat el 26/01/2017

El massatge és una forma de teràpia utilitzada des de l’antiguitat i neix del desig natural de buscar alleujament mitjançant el tacte. Per exemple, després d’un cop al cap, la primera reacció que tenim és la de tocar-nos amb la ma el lloc adolorit.
Cal entendre el massatge terapèutic com una eina més que es troba a disposició del fisioterapeuta en el moment de realitzar el tractament de recuperació funcional i fisioteràpia.
Aquesta forma de tractament és molt vàlida per tractar moltes de les conseqüències que l’estrès social i laboral provoca en la musculatura, així com les derivades d’una pràctica excessiva o incorrecta de l’esport.
Aquest massatge té la finalitat d’actuar sobre l’aparell locomotor (músculs, tendons, càpsules sinovials, ossos…), la pell i els teixits conjuntius i és particularment eficaç a l’hora d’alleujar els símptomes de l’estrès, l’insomni, les depressions, malalties de l’aparell circulatori, dolors musculars, de les articulacions, del reuma i d’altres.
El massatge terapèutic activa el sistema circulatori i limfàtic ajudant d’aquesta manera a la nutrició dels teixits, a l’intercanvi d’oxigen i a l’eliminació de les substàncies de deixalla. Relaxa la musculatura i el sistema nerviós central, allibera els bloquejos energètics que ens impedeixen mantenir un bon estat físic i mental i ens ajuda a diferenciar les sensacions de tensió-relaxació i a renovar les cèl·lules de la pell.
En definitiva, el massatge és una part fonamental de qualsevol tractament de salut integral que ens ajuda a millorar no tan sols la salut, sinó també la qualitat de vida.
En totes les èpoques i en qualsevol lloc del món, el massatge és tan antic com la humanitat. Amb tan sols unes mans hàbils i càlides és possible transmetre un estat de benestar a través del massatge.

Redacció La Clau

Deixa un comentari