Publicat el 15/07/2018

Els animals domèstics, coneguts popularment com a mascotes, són aquells que l’home tria per conviure-hi i que són considerats i tractats com a membres de la família. Poden ser gossos, gats, ocells, rosegadors, tortugues… de qualsevol raça i mida, i tenen en comú el fet d’haver estat domesticats per fer companyia a les persones.

Els animals de companyia poden tenir una funció útil, com el gos guardià o el gat que caça els rosegadors, però n’hi ha d’altres que els tenim només com a companyia o entreteniment, com ara els ocells, que ens ofereixen els seus cants dolços i harmoniosos. Cal destacar que alguns d’aquests animals a més de servir de companyia són útils, com per exemple els gossos pigalls en el cas de les persones cegues.

Els gats i els gossos són animals afectius als quals els agraden les carícies, les atencions i jugar. Són els animals més propers a la família i n’esdevenen un membre més.
Els rosegadors, les tortugues o els llangardaixos són animals més freds. Són animals de companyia, però que transmeten menys sensacions i que, sobretot, necessiten menys contacte amb l’ésser humà.

Els peixos no es tenen per la seva utilitat, sinó per estètica, ja que n’hi ha de moltes espècies de formes i colors totalment variats. A més, no són animals sorollosos i necessiten poques atencions (depenent del tipus de peix i de la quantitat que se’n tingui).
Els ocells domèstics són molt populars pels seus cants i els seus colors vius i variats: canaris, periquitos, cacatues, lloros… S’ha d’advertir, però que el cant d’un ocell pot ser molt agradable o bé molt atabalador, depenent de la intensitat i el to.

Cal tenir en compte que tot animal domèstic ha de tenir una bona alimentació per estar saludable i ser feliç. Al mercat hi ha una gran varietat de productes específics, creats especialment per a cada espècie, edat, pes… Cada animal té unes necessitats específiques i convindrà trobar l’aliment que li proporcioni els nutrients necessaris per al seu correcte desenvolupament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari