Publicat el 20/11/2021

La contaminació acústica no és una cosa que hàgim de menystenir, ja que està demostrat que afecta la nostra salut i la nostra qualitat de vida.

 

Els sorolls que patim procedeixen per regla general de les instal·lacions i canonades del nostre propi habitatge, dels pisos veïns o bé de l’exterior, sobretot del trànsit. Hi ha, per sort,
algunes formes de reduir aquests sorolls tan molestos.

  • Aïllar parets, terres i sostres A les parets es poden instal·lar plaques de materials aïllants com suro, escuma de poliuretà o fibra de llana que ajuden a reduir el soroll. A terra es pot col·locar tarima flotant, ja que, com que està formada per diverses capes, genera aïllament tant sonor com tèrmic. Els sostres falsos, que estan separats uns 10 cm de l’original per poder introduir-hi un aïllant acústic, són molt efectius també a l’hora d’esmorteir els sorolls.
  • Finestres amb doble vidre Han d’estar perfectament segellades i millor si són de PVC, perquè aïlla el soroll amb més eficàcia que l’alumini. S’aconsella que tinguin doble vidre i que siguin practicables o oscil·lobatents, ja que tenen un tancament més hermètic que les finestres corredisses.
  • Teixits densos i mobles Les teles també són una bona barrera acústica: com més denses i espesses siguin, millor. Les cortines confeccionades amb teixits gruixuts absorbeixen les ones sonores i mitiguen el soroll. Una catifa ben gruixuda impedirà que el so traspassi des del terra. El mobiliari també pot ser de gran ajuda: si enganxem una prestatgeria amb fons, o bé un armari tancat a la paret d’on provinguin sorolls, actuarà com un aïllant sonor.
  • Barreres naturals Les plantes poden convertir-se en veritables barreres per al soroll. Així doncs, col·locar gelosies i plantes en balcons i terrasses ens pot ajudar a minimitzar els sons que venen del carrer.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari