Publicat el 07/08/2017

Hi ha certs costums que tenim mentre estem conduint que poden sortir-nos molt cars. En realitat, segons informa la revista de la DGT (http://revista.dgt.es), en si mateixos no són motiu de sanció, però poden arribar a ser-ho si posen en perill la seguretat de la via. És el que recull el Reglament General de Circulació en els articles 18.1, 17.1 i 3.1, on s’explica que aquestes activitats no són una infracció però seran constitutives d’infracció quan impedeixin la llibertat de moviments del conductor, el control del vehicle o generin perill per al conductor o per a la resta d’usuaris de la via.

Així doncs, hem d’evitar fer aquestes activitats mentre estem al volant:
1) Maquillar-se
2) Menjar
3) Beure
4) Dur xancletes
5) Anar descalç
6) Anar sense samarreta
7) Treure el colze per la finestra

En cas de detectar una actitud perillosa, els agents de l’autoritat procediran a la denúncia dels fets. És important assenyalar, segons informen també a la revista de la DGT, que «la denúncia es produeix no per menjar, beure, anar descalç…, sinó perquè aquella activitat concreta ha afectat la seguretat de la conducció». I cal no oblidar que el sentit comú ens diu que no fer servir samarreta podria produir ferides en cas que el cinturó de seguretat s’activés, i que no dur calçat fa més difícil la utilització dels pedals.

D’altra banda, els mals hàbits que sí són una infracció són els següents:
1) Llençar des d’un vehicle objectes que puguin produir incendis, accidents de circulació o bé obstaculitzar la lliure circulació.
2) No dur la documentació del conductor o del vehicle.
3) Conduir amb qualsevol tipus de casc d’àudio o auricular.
4) No circular pel carril dret d’una via amb diversos carrils de circulació per sentit, sense motiu justificat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari