Publicat el 28/06/2005

DIRECCIÓ Eric Darnell, Tom McGrath
DURADA 80 min
GÈNERE Animació / Comèdia

Aquesta és una producció de la Dreamworks, que està en competència amb la factoria Disney. Quina diferència dels dibuixos d’ara amb els de la Blancaneus, per exemple! La Blancaneus, el Dumbo i totes aquelles serien considerades ara nyonyes i cursis, per això també la Disney ha canviat l’estil per fer el que consideren més modern, més japonès, podríem dir. La Dreamworks ha tombat més a l’altra banda. No fa dibuixos, sinó imatges de tècnica digital. Però així i tot, a Hormigaz i a Shrek, per exemple, presentava un argument tendre, dins de la seva modernitat. A Madagascar han optat per la comicitat de trompada, soroll i música. Bona música, moltes vegades, però tan sorollosa que et deixa atordit al cap de poca estona.
Consti que el mateix argument, encara que desgavellat, podria resultar humorístic de bona llei, però hi falta el toc que separa la vulgaritat de la gràcia. Com ja deuen saber perquè s’ha explicat prou en els diaris, es tracta de l’aventura de quatre amics: un gegant forçut i ingenu, una mestressa de casa grassa i sensata, un niño bien presumit i poca-solta i una senyora llarga i prima carregada amb tots els mals imaginaris. Però no són persones, sinó animals: el lleó Àlex, la hipopòtoma Glòria, el zebra Marty i la girafa Melman.
Vivien bastant contents i feliços al Zoo de Nova York, on hi ha també un escamot (quatre pingüins) que es volen escapar de la presó. Entabanen els quatre amics per fugir i acaben tots anant a parar a la selva de Madagascar, on han de lluitar amb un exèrcit de lèmures, petits primats que els hi volen fer la vida impossible. Poden imaginar-se l’argument fet pels actors reals que els hi semblin més idonis. El lleó poderós i ingenu hauria de ser, per exemple, el Schwarzenegger i el zebra presumit, l’actor Eddie Murphy. De totes maneres, s’ha de dir que la interpretació que fan els animals no seria pas superada pels humans.

 

On veure la pel·lícula

Deixa un comentari