Publicat el 03/06/2015

INTERPRETACIÓ 
Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Angus Sampson, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley
DIRECCIÓ George Miller DURADA: 120 min
GÈNERE Acció / Ciència Ficció / Futurista

Entenc que una pel·lícula com Mad max: Furia en la carretera creï estupefacció arreu on viatja, des de la presentació al Festival de Cannes fins a l’exhibició comercial als països on s’ha estrenat. Al cap i a la fi, és una experiència realment impactant, si més no pel que fa a l’aspecte visual. I no tan sols per la seva estètica, sinó també (de fet, especialment) per la cura amb què es tracten totes les escenes d’acció: persecucions i lluites dirigides amb una precisió impressionant, en què l’acció que hi transcorre se segueix sense problemes gràcies a un desglossament de plans dinàmic però gens caòtic. A més, l’amor amb què George Miller ha ideat el seu treball es percep a cada un dels plans. I el que ha aconseguit és un producte gens pretensiós que té com a objectiu recuperar l’univers de la franquícia alhora que atrau l’espectador no iniciat.

El que no puc entendre de cap de les maneres és per què cap dels espectadors de la pel·lícula (parlo tant del públic convencional com del crític) no surt de la sala de projecció decebut pel que fa a l’argument, a algunes concessions del guió i a la nul·la profunditat dels personatges. D’acord, les escenes d’acció no tenen rival. I no em refereixo al grau d’espectacularitat, sinó que parlo exclusivament de com en són d’efectives i trepidants (en bona mesura gràcies a rebutjar –sempre que es pot– els efectes especials generats per ordinador). El problema rau en el fet que, quan la història adopta un to més tranquil, tota l’estupidesa de l’argument li cau a sobre com una pedregada. I, de la mateixa manera, tinc la sensació que s’han de fer molts esforços per oblidar que les vides dels personatges no desperten cap mena d’empatia.

En qualsevol cas, tampoc no es tracta d’una completa pèrdua de temps. Aquells a qui els agradin els motors sens dubte sortiran satisfets. A qui no els agradin… tot dependrà del grau d’exigència que tinguin vers els personatges. I, pel que sembla, últimament és molt baixa.

 

Martí Sala
marti_1988@hotmail.com
Compte Twitter: @1988_sala

Deixa un comentari