Publicat el 13/11/2013
A aquestes alçades és difícil que algú no conegui el nostre entrevistat. Lluís Llongueras (Espareguera, 1936), és perruquer, però també escultor, pintor, escriptor, fotògraf... Cap art se li resisteix. La seva creativitat artística l’ha portat a la fama internacional. Ha rebut diversos reconeixements al llarg de la seva trajectòria, com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l’any 2000, la Medalla al Treball President Macià el 2008 o el premi al Millor Comerç en la categoria de Bellesa i perruqueria d’aquest mateix 2013. Un personatge peculiar i amb esperit polifacètic que ha sabut trencar els motlles de qualsevol art en què s’ha endinsat.

Vostè és artista per vocació, però… tot perruquer ha de ser artista?
Jo sí, sóc vocació pura, des de ben petit, i tot perruquer també ha de ser artista, fer un pentinat és art.


Què transmet el pentinat d’una persona i en què ens hem de fixar per tallar-li el cabell?
Cada pentinat transmet la personalitat de qui el porta. Bàsicament, un perruquer s’ha de fixar en la cara de la persona que té al davant, i després tallar o pentinar.


El cabell d’una dona, permet més creativitat?
Sí, en una dona el seu cabell és el marc de la cara.


Hi ha tendències i modes? Ja sigui en tallats, colors…
Abans potser més que ara. Actualment no existeixen, cadascú va com vol. Pel que fa al color, al nostre país s’aclareix perquè no sigui tan fosc… El més valorat és el pèl-roig o el rogenc. La gent es canvia els pentinats perquè portar sempre el mateix cansa.


Com s’inspira per crear tendències?
Em fixo en noies i dones que veig pel carrer amb bons estils. Sento admiració per elles. Em transmeten respecte i fan créixer la meva creativitat.


Quin és l’estil Llongueras?
El que personalitza el pentinat a cada client i reflecteix la seva manera de ser.


Fa uns mesos es va dividir l’empresa per una decisió radical de la seva filla. Això l’ha ajudat o l’ha afectat?
És un fet més dels molts moments de la vida. Ara és passat. Com que jo tinc el control de la marca aquesta decisió no m’ha perjudicat.


Va tenir la sort de conèixer Salvador Dalí, què ens pot dir d’ell? Van compartir genialitats durant molts anys…
Vint-i-set, sí! Em va dir que havia perdut cabell i volia volum, i jo li vaig posar rul·los! Ell va ser un autèntic geni!!! I per a mi poder compartir amb ell tants anys és una cosa insuperable. La seva manera de pensar m’ha reforçat les meves idees més atrevides.


Va tenir la sort de conèixer Dalí, però gràcies a la seva manera de fer també ha pogut conèixer moltes personalitats, amb quina d’elles es quedaria?
Potser no s’entendrà, però la que més, la reina Sofia. Té un cabell molt bo per pentinar i ella va confiar en mi per canviar el seu estil.


Com defineix la paraula bellesa?
Per a mi la bellesa és allò que mirem i ens causa emoció.


Cada quant temps ens recomana canviar el nostre estil de tall en els cabells?
L’hem de canviar cada cop que no ens veiem bé, quan no ens agradem! Cada persona i cada estil té un període de temps que s’agrada o que li queda bé.


És cert que les fases lunars en el moment de tallar-nos el cabell, afecten després en
la velocitat del seu creixement?
Ho he sentit a dir, té sentit i és possible.


Es bo rentar-se el cabell i aplicar-se condicionador cada dia?
Sí… així no apareix la caspa ni la seborrea. El condicionador s’ha d’aplicar sobretot quan es té el cabell llarg, i bàsicament a les puntes.

Deixa un comentari