Publicat el 11/06/2021

A diferència dels antics dossers dels llits senyorials, amb estructures ricament ornamentades, els d’avui dia aposten per la senzillesa. Són estructures lleugeres que, en moltes ocasions, ni tan sols porten cortinatges. Per això, els decoradors insisteixen a deixar de banda la idea que un llit amb dosser és només per a dormitoris clàssics o romàntics, i aposten per models que s’adapten a altres estils decoratius.

Els experts reconeixen que un llit amb dosser encaixa millor en dormitoris que no siguin massa petits; tot i així, asseguren que això no vol dir que no es puguin col·locar en una habitació no gaire gran. L’únic que cal fer és triar un disseny lleuger i comprovar que els sostres siguin prou alts.

Al mercat podem trobar dossers de molts materials: fusta natural o tenyida, contraxapada, ferro, forja…, fins i tot entapissats. La fusta sempre resulta més càlida i, en funció del disseny del dosser, podrem aconseguir un estil rústic, colonial o vintage. Per a ambients moderns podem utilitzar teixits lleugers o amb estampats de moda. Coneixent els tèxtils que reforcen cada estil decoratiu, aconseguirem integrar el dosser en tot tipus de dormitori, ja sigui clàssic, romàntic o minimalista.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari