Publicat el 29/10/2021

Grans noms del món del disseny han convertit la llana bouclé en el teixit estrella de la temporada, en especial en sofàs entapissats i cadires. Per això podem veure-la en revistes de decoració i pàgines d’inspiració a les xarxes socials, on es mostren com a icona del luxe més actual.

Durant anys, l’elegància i la sofisticació s’han associat a la finor, la delicadesa i la suavitat, però sembla que l’impacte causat per estils decoratius com el wabi-sabi, que dona importància a la bellesa de la imperfecció, ha provocat l’auge de teixits més rústics, de trames gruixudes i amb molt relleu com la llana bouclé. Degut al seu procés de teixit, les fibres d’aquest tipus de llana mantenen el seu estat original, fet que té com a resultat un material càlid i esponjós, ple de nusos, que dona una sensació molt natural.

L’ascens meteòric de la llana bouclé va iniciar-se quan els grans mestres de l’alta decoració francesa van començar a utilitzar-la per entapissar sofàs de formes arrodonides en els seus projectes més destacats. Des de llavors, els professionals eminents del món tèxtil, així com les firmes més importants de disseny de mobiliari, l’han anat incloent en les seves propostes més innovadores.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari