Publicat el 01/12/2016

No només els gossos o gats són els que pateixen aquests canvis de temperatura, sinó que tots els animals que tenim sota la nostra responsabilitat, en major o menor mesura, necessiten alguna adequació de les seves condicions.
Pel que fa als gossos, hem de distingir entre els que viuen dins de casa amb nosaltres i els que viuen a l’exterior. Si parlem dels que viuen amb nosaltres hem de tenir present que en el moment que sortim a passejar cal reforçar la seva temperatura corporal amb un jersei o un abric per tal que el canvi de temperatura no sigui tan brusc. A més, per als gossos més petitons, cadells o aquells que són més fredolics, hem d’adaptar el seu espai de dormir, facilitant una caseta d’interior o un iglú o fins i tot llits amb calefacció incorporada per tal que durant la nit no notin tant el fred. Pel que fa als gossos d’exterior, és imprescindible que disposin d’una caseta especialment pensada per a exterior; d’aquesta manera podran protegir-se del fred, del vent o de la pluja d’una manera còmoda i fiable. També hi podem incorporar mantes, coixins i altres elements per ajudar a fer que la temperatura interior sigui més confortable.
Els gats, més del mateix. És important facilitar espais, llits, iglús, casetes… per tal que trobin una temperatura adequada per passar la nit. En el cas dels gats, hi ha hamaques que s’acoblen als radiadors de calefacció perquè dormin allà, de forma segura i més calentons. Quelcom que no hem d’oblidar per als gats que entren i surten lliurement de casa és que disposin sempre d’accés a l’interior de casa, ja que amb les temperatures de nit pot ser que necessitin entrar a dormir a dins; per això hi ha múltiples dissenys de portes abatibles o gateres que ens ajudaran a facilitar-los l’accés.
Pel que fa als rosegadors o petits mamífers, no hem d’oblidar que són animals que pateixen molt pel fred. Per això és important col·locar el seu hàbitat en un espai on no hi hagi canvis de temperatura bruscs ni corrents d’aire i que la temperatura estigui sempre entre els 17 i 21 graus. És imprescindible que disposin d’una caseta amb palla abundant al seu interior per poder protegir-se d’aquests canvis de temperatura.
Els ocells també necessiten de nius i material de niu per fer-se les seves casetes més confortable per poder passar el fred. Pel que fa als ocells silvestres és important donar-los un cop de mà facilitant-los menjar, casetes i nius i, sobretot, aigua, ja que en moltes ocasions la troben congelada.
Amb els peixos també hem de tenir present que la temperatura de l’aigua pot baixar; per això hem de procurar que tots aquells peixos d’aigües tropicals es trobin en temperatures adequades, afegint un altre termòstat o regulant correctament la temperatura en cas necessari. Per altra banda, quant als peixos d’estany que puguem tenir a l’exterior, és important que hagin fet un procés de preparació per l’hivern en l’aspecte alimentari;, això els permetrà passar aquesta època més còmodament. Si els veiem una mica més aturats o no tan bellugadissos com de costum, és normal, ja que fan una espècie d’adormiment.
Quant als rèptils i amfibis, també hem de vigilar molt la temperatura del seu hàbitat, ja que són animals que acostumen a necessitar temperatures elevades. En aquestes èpoques moltes tortugues estan començant el procés d’hivernació, per la qual cosa és important que facin una alimentació abundant i carregada d’energia per tal de passar aquest període de la millor manera possible.
En tots els casos, ara és època d’augmentar la ingesta de nutrients i calories per poder afrontar aquest període amb les màximes energies i forces possibles. Per això és important una alimentació abundant i equilibrada que aporti els elements nutricionals adequats per a cada cas.

Natur Center

Deixa un comentari