Publicat el 30/03/2006

Es podria afirmar que la humanitat està condemnada a oscil·lar eternament entre els extrems de l’estrès i de l’avorriment el qual genera actualment més problemes que l’estrès i per descomptat envia més persones a les consultes mèdiques, amb greus problemes de depressions, alcoholisme i suïcidis entre la gent gran.
Sobre l’estrès el doctor Hans Selye revela que n’existeixen dos tipus, un d’ells negatiu i un altre positiu. El negatiu es produeix quan odiem el nostre treball i per tant és desfavorable per a la nostra salut. El positiu és el producte de la tensió favorable entre el punt en què ens trobem i el que volem assolir. S’ha demostrat que l’estrès positiu reforça el sistema immunològic i augmenta la longevitat, així com també la capacitat per gaudir  de la vida. Aquest doctor explica que les dones viuen uns set anys més que els homes per raons psicològiques i no fisiològiques, el treball d’una dona no s’acaba mai.
Cal considerar una concepció errònia i perillosa per a la salut psicològica intentar aconseguir un estat d’equilibri interior sense tensions. Les persones no necessiten realment viure sense tensions, sinó esforçar-se i lluitar per assolir metes que creguin que valen la pena.

En la gent gran, quan aquest esforç no existeix, és possible que sense saber-ho es comencin a fer vells en perdre la il·lusió de participar activament en el joc de la vida.

Deixa un comentari