Publicat el 07/09/2018

Ja fa anys que els asiàtics lideran la classificació de l’informe PISA que elabora l’OCDE per avaluar els coneixements i competències dels alumnes de 15 anys dels països participants. Singapur, Japó, Corea del Sud, Hong Kong, Taiwan i la Xina van ocupar els primers llocs de les classificacions del darrer estudi. Segons els experts, el secret per aconseguir aquests excel·lents resultats es troba en els següents mètodes:

  • Estimular una relació sana i harmoniosa amb els pares. Els progenitors eduquen els nens amb disciplina, però també amb independència, i els transmeten amor, cura i atenció. Són un model a seguir per als seus fills, i a més valoren les seves opinions i les seves idees.
  • Respecte als altres. Des de ben petits se’ls ensenya a respectar les persones, els animals i la naturalesa. Valoren el benestar dels altres abans que el seu propi per tal de contribuir al desenvolupament d’una societat harmoniosa.
  • Formació en valors i aprenentatge. A més de conèixer bones maneres i tenir respecte als altres, els nens s’inicien en una dinàmica d’aprenentatge molt intensa. Als 3 o 4 anys poden tenir classes d’anglès, dibuix, cant o música.
  • Autonomia, llengua i matemàtiques. Els nens de 6 anys ja poden anar sols a l’escola, les mares no acostumen a acompanyar-los. Se’ls ensenya a escriure, a llegir i certs conceptes matemàtics senzills.
  • Arts, valors i disciplina. A més de les assignatures bàsiques, els alumnes tenen matèries com economia domèstica, arts tradicionals i cursos d’educació moral. Es considera essencial que els alumnes desenvolupin una conducta cooperativa, disciplina de grup i respecte a les normes.
  • La importància de l’esforç. La societat oriental considera que l’èxit no depèn de les habilitats o la intel·ligència, sinó que s’aconsegueix amb esforç. Per això els estudiants treballen per aconseguir bons resultats que els donin millors oportunitats de formació i ocupació en el futur, i per guanyar l’aprovació del grup i de la seva pròpia família.
  • Els mestres són molt respectats i estan molt preparats. Tot i que la professió ja no és elitista, el respecte cap als mestres es manté intacte. A més, els professors solen estar molt preparats i passen més temps preparant les classes i formant-se que a Occident.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari