Publicat el 29/06/2018

És temps de cireres! Al final de la primavera o principis d’estiu, poques coses venen tant de gust com menjar aquestes fruites. Dolces, sucoses, llamineres, brillants i de textura carnosa, les cireres són de les que més èxit tenen entre grans i petits.

De finals de maig a principis de juliol, els cirerers tenen la copa ben plena de cireres, i aprofitant el temps de la collita són moltes les poblacions del territori que dediquen una festa a aquesta fruita. El Baix Llobregat és la comarca productora de cireres més important del país; és per això que, durant aquests mesos, alguns dels seus municipis organitzen mercats, fires, mostres i jornades gastronòmiques. Són alguns exemples de la gran varietat de festes que inspira la cirera a casa nostra.

Menjar un grapat de cireres en el temps idoni (ara) ens aportarà una sèries de beneficis per a l’organisme i la salut general del cos. Les cireres les consumim netes i fresques, al natural, però també es poden menjar en macedònies, sucs, granissats, pastissos…

Cireres, riques en antioxidants

Ja fa anys que la cirera es considera una de les millors fruites per depurar l’organisme i alliberar-lo de toxines. Té molt bones propietats netejadores gràcies a les antocianines, que li donen aquest pigment de color morat. Són capaces de neutralitzar els radicals lliures, responsables de malalties degeneratives, i ajuden a prevenir les afeccions cardíaques i l’envelliment prematur de les cèl·lules. Protegeixen el cor i afavoreixen la circulació de la sang, i també ajuden a mantenir en bon estat els capil·lars de la retina ocular, cosa que les fa perfectes per a la conservació de la vista. A més, les cireres contenen vitamina C i aminoàcids, ideals per a la prevenció de l’envelliment de la pell i per tenir cura dels cabells i de les ungles.

Però alerta amb el pinyol! Conté substàncies que es transformen en cianur, sobretot a la part interna; si no el trenquem, però, no passa res.

Si voleu estar en forma i tenir molta energia, les cireres són les vostres aliades. Aneu al mercat i mireu el diàmetre d’aquests tresors vermells que brillen i ens criden des de les fruiteries!

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari