Publicat el 03/01/2022

Les 7 claus d’una cuina moderna. Tant si volem renovar la nostra cuina com si hem comprat un pis i estem en fase de moblar-lo, és important saber quins elements de decoració té una cuina moderna en l’actualitat. Els experts en reformes i decoració ens donen les set claus bàsiques:

Disseny minimalista. Les cuines modernes aposten per un disseny minimalista, de línies rectes, que donen sensació de neteja, ordre i amplitud.

Espai d’emmagatzematge. La funcionalitat és una altra de les característiques bàsiques d’una cuina actual, per això han de comptar amb solucions intel·ligents d’emmagatzematge.

Electrodomèstics d’acer inoxidable i integrats. La nevera, el rentavaixelles i la resta d’aparells han d’estar ocults; per exemple, darrere dels mateixos panells que s’han fet servir per als calaixos. Tanmateix, també hi ha l’opció de posar electrodomèstics d’acer inoxidable per crear un ambient modern.

Tonalitats clares. El blanc és un dels colors més adequats a l’hora de dissenyar una cuina moderna, ja que s’adapta a la perfecció al minimalisme i a l’estil nòrdic que fa anys que són tendència. Tot i així, es pot jugar amb altres tonalitats per trencar una mica amb la monotonia. El negre, el gris i el blanc són els bàsics de la cuina d’avui dia, i com a molt es poden combinar dos tons en el mobiliari.

Sense tiradors als mobles. Una altra de les claus d’una cuina moderna és evitar els tiradors sortints de calaixos i portes i optar per opcions ocultes, com els de tipus «push and open». Així aconseguirem fronts llisos que s’adapten a la neteja de línies de les cuines actuals.

Oberta al menjador. Espais oberts i lluminosos que facilitin la comunicació és el que busca la cuina moderna. Per això, un dels mobles que hi destaca és l’illa, atès que crea espais amplis i confortables. Per a espais reduïts, una altra bona opció són les cuines amb barra.

Parets pintades. Combinar l’enrajolat amb la pintura a les parets de les cuines modernes és un encert. Es recomana, això sí, que la pintura sigui especial per a cuines i antifloridura.

Materials nobles i de qualitat. Les pedres naturals i la fusta són els escollits en les cuines més recents. Els mobles lacats, massissos o xapats amb planxes de fusta natural són molt bones opcions per aconseguir elegància i modernitat.

Redacció La Clau

Deixa un comentari