Publicat el 28/12/2021

Les 5 teràpies psicològiques més populars

Així com hi ha diferents problemes de salut mental, també existeixen diverses maneres d’abordar-los. En l’actualitat, les teràpies més conegudes per tractar-los són:

  • Teràpia Gestalt. Busca impulsar una ment holística i sense prejudicis perquè la persona visqui centrada en el present, i prengui consciència tant dels sentiments com dels desitjos.
  • Teràpia cognitivoconductual. Aborda el món intern de la persona (emocions, pensaments i sentiments), així com les seves accions, la conducta i interaccions amb l’entorn.
  • Teràpia sistèmica. Considera que la manera com interactuem està lligada al funcionament del nostre entorn social, amb el qual creem un sistema. Per això cerca alternatives a les dinàmiques que no funcionen en les relacions.
  • Teràpia psicoanalítica. Té com a base que el comportament està associat als conflictes que, de manera inconscient, van sorgir durant la infantesa. Per això, mira de descobrir els conflictes inconscients del pacient, per alliberar la tensió entre el Jo i les estructures inconscients.
  • Teràpia cognitiva basada en l’atenció plena. Sintetitza les aportacions de la teràpia cognitiva juntament amb els beneficis del mindfulness. Busca connectar la persona amb l’aquí i l’ara, tot fomentant una actitud d’acceptació i progrés.

Redacció La Clau

Deixa un comentari