Publicat el 31/01/2018

L’ àcid hialurònic és una substància que es troba de manera natural en el nostre organisme, ja que forma part de nombrosos teixits i òrgans del nostre cos, com els cartílags o la pell. És per això que s’utilitza en tractaments de bellesa, en cosmètica i, també, per guarir malalties com l’artritis.

La característica principal de l’àcid hialurònic és la seva gran capacitat per atreure i retenir l’aigua, per la qual cosa millora l’elasticitat de la pell i la hidratació dels teixits de l’epidermis. En medicina estètica és molt utilitzat per al farciment d’arrugues, ja que crea una estructura sota la pell que dona volum i sensació de naturalitat en les expressions facials. Les seves aplicacions més destacades són l’augment de llavis, l’eliminació d’ulleres i els farciments facials.

L’àcid hialurònic és un gran remei contra les arrugues, ja que augmenta el volum en plecs, solcs i depressions cutànies. La seva aplicació periòdica provoca la regeneració del col·lagen propi, multiplicant el seu efecte rejovenidor. Atès el seu gran poder de rejoveniment i el seu efecte hidratant, està recomanat per a pells envellides i danyades per l’edat.

Pel que fa a cremes i productes cosmètics, l’àcid hialurònic serveix per millorar l’estat general de la pell, ja que és un poderós hidratant que millora les condicions del sistema cel·lular. Els resultats obtinguts són semblants als del farciment, però en ser aplicat externament els seus efectes són molt menors. Tot i així, funciona bé si es manté el tractament a base de cosmètics amb àcid hialurònic durant un temps.

Cada vegada hi ha més firmes que incorporen l’àcid hialurònic als seus productes: sèrums, cremes, màscares… Com que és una substància innòcua, que no agredeix la pell, es pot utilitzar a partir dels 25 anys i en tot tipus de pells.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari