Publicat el 17/07/2018

Viatjar ens permet conèixer altres cultures, i la gastronomia és una de les millors maneres d’apropar-nos a la forma de ser d’un país. Per això, ara que arriben les vacances, et proposem alguns museus que ofereixen una experiència sensorial completa a través d’exposicions i diferents tipus d’ofertes culinàries.

  • Museu de la Xocolata de Barcelona. A casa nostra disposem d’aquest equipament impulsat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió. Es troba ubicat a l’antic convent de Sant Agustí, i hi podem trobar exposicions, audiovisuals, degustacions i tota mena d’activitats per experimentar i interactuar amb els diversos productes de la xocolata.
  • Museu de la Patata fregida de Bruges. Ubicat en un dels edificis més bells de la ciutat, el Saaihalle, aquest original museu permet conèixer la història de la patata i de les salses que l’acompanyen. Al Frietmuseum es mostren els diferents estris i eines utilitzats per a l’elaboració de les patates fregides, i a més s’hi exhibeixen fotografies i obres d’art relacionades amb el món de la patata.
  • Museu del Gelat de Bolonya. Inaugurat el 2012, és un centre d’excel·lència cultural dedicat a la comprensió i l’estudi de la història, la cultura i la tecnologia del gelat i l’experiència dels innovadors que van impulsar la seva evolució al llarg dels segles. Es troba a la seu de Carpigiani, l’empresa líder en la fabricació d’aquestes postres italianes, dins d’un espai industrial que s’ha transformat en una estructura innovadora dedicada a l’estudi i anàlisi de la història del gelat artesanal.
  • Museu del Formatge d’Amsterdam. L’Amsterdam Cheese Museum és un petit establiment situat a prop de la casa d’Anne Frank, dedicat exclusivament al formatge holandès. Està dividit en dues parts: en una es mostra el seu procés d’elaboració, la seva història i curiositats sobre el tema; i a l’altra, ocupada per la botiga, ofereix degustacions.
  • Museu de la Currywurst de Berlín. Tothom que hagi visitat Alemanya i sobretot Berlín, hi haurà degustat la típica salsitxa al curri, coneguda com a Currywurst. La seva popularitat és tanta que el 2009 es va inaugurar el Deutsche Currywurst Museum, que recorre la història d’aquesta salsitxa a través d’antics estris, vídeos, llibres, olors i sabors.
  • Museu de la pizza de Philadelphia. El fundador del Pizza Brain, Brian Dwyer, és considerat el major col·leccionista del món d’objectes relacionats amb la pizza, fet que li ha permès entrar en el llibre Guinness dels rècords. Al seu museu s’exposen vinils, joguines, llibres, fotografies, pòsters i tota mena d’articles relacionats amb aquest plat típic de la cuina napolitana. El museu disposa també d’un restaurant on degustar les seves pizzes, guardonades amb diversos premis.
  • Museu del Ramen de Yokohama. Els japonesos són molt aficionats a aquesta sopa de fideus que té variants a cada regió del país. Per tal de facilitar als seus consumidors l’accés a tots els seus sabors, va obrir-se el 1994 el Museu Ramin Shin-Yokohama, un espai temàtic en què es mostren les varietats més famoses de tot el país.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari