Publicat el 30/05/2022

Quina és la nova dimensió dels passos de vianants.

 

El vianant és l’element més vulnerable en la circulació. Els atropellaments, fins i tot en els passos de vianants, continuen sent una gran preocupació per als responsables de la seguretat viària de tot el món. D’aquí ve que les millores com la nova dimensió dels passos de vianants per facilitar la seguretat dels vianants a l’hora de travessar les vies siguin especialment benvingudes.

Una d’elles són els passos de vianants 3D, que es pinten sobre l’asfalt usant ombres a fi de crear un efecte visual que enganya òpticament els conductors. La impressió és que cada línia sura en l’aire, i que també ho fa el vianant que hi camina al damunt. De fet, la sensació tridimensional fa que cada línia del pas de vianants sembli en realitat un bloc amb volum. Evidentment, aquesta il·lusió òptica sorprèn els conductors i els obliga instintivament a reduir la velocitat i a prestar més atenció al que tenen davant.

Els avantatges no acaben aquí, ja que no només es millora la seguretat dels vianants, sinó que també es beneficia els motoristes gràcies als materials especials emprats en aquest tipus de passos, que n’augmenten l’efecte antireflector i antilliscant i fan que disminueixen les relliscades d’aquests vehicles. Això és així perquè la gran majoria dels passos 3D fa servir en la seva instal·lació una tècnica termofusible: en lloc de pintura convencional, s’usa calor per col·locar unes peces de plàstic antilliscants que duren dotze vegades més que la pintura convencional.

Aquests passos de vianants 3D podrien evitar la col·locació de guals i relleus, uns sistemes que són molt incòmodes per als conductors d’autobusos i camions. Dinamarca i Islàndia són dos països que ja han deixat de banda la instal·lació de guals en algunes de les seves localitats per apostar pels passos en 3D.

 

circulaseguro.com

amic logo

amic logo

Deixa un comentari