Publicat el 26/03/2024

La liguirofòbia.

 

La liguirofòbia o fonofòbia és una por de tipus irracional a qualsevol esclat o soroll fort i inesperat, com pot ser el d’un globus, un petard, una explosió o fins i tot un crit

És una por patològica que a vegades no només és provocada per una exposició real a l’estímul, sinó simplement per la possibilitat que es produeixi.
És cert que a la major part de la població li desagraden els sorolls molt alts, però aquest fet comença a ser preocupant quan incapacita per a la vida normal o quan les reaccions davant aquesta situació són totalment desproporcionades.

Les causes que poden originar la liguirofòbia són diverses, i encara que en la seva majoria són traumes produïts durant la infància, també poden succeir en qualsevol moment de la vida.

La hipoacúsia és un altre possible origen d’aquesta intolerància al soroll excessiu, per la qual cosa també convé descartar-la mitjançant una adequada revisió auditiva.

Els símptomes poden variar en funció de la gravetat, però els més comuns són:
Dificultats per a respirar, augment de la freqüència cardíaca, sudoració, tremolors, vòmits i nàusees, i ansietat.

Afortunadament, aquesta fòbia, igual que la resta, es pot curar amb l’ajuda d’un professional, que començarà un tractament adequat consistent en l’aplicació de tècniques de relaxació i en l’aprenentatge de la gestió de les emocions.

Eva Remolina/ AMIC

Deixa un comentari