Publicat el 16/09/2019

Acabat l’estiu, els escolars tornen a les aules. Alguns per primera vegada, d’altres canviant de curs i fins i tot de centre o de cicle. Escollir escola és el resultat d’un conjunt de decisions que han pres els pares, depenent de molts factors, que determina el futur en la formació dels alumnes.

Segons apunten els experts, «cal valorar molt bé la decisió de triar escola, és molt important». I és que d’aquesta tria encertada que han hagut de fer prèviament els pares dependrà que els nens i les seves famílies hi estiguin a gust o no, i que desenvolupin plenament un aprenentatge que contribueixi a la seva formació i creixement personal.

La tria de l’escola que s’ha fet prèviament no pot fer-la ningú millor que els propis pares, ja que són ells els que coneixen els seus fills.

Per a prendre aquesta decisió, les famílies han hagut de passar per un procés que cal afrontar seriosament i que ha de ser tranquil i reposat, segons destaquen també els experts. El procés es divideix en quatre fases: la definició del tipus d’escola que es busca, la identificació de les escoles candidates, la recollida d’informació i la valoració i contrast de la informació recollida, amb la reflexió i corresponent decisió que porta els alumnes al centre escollit.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari