Publicat el 29/11/2019

Els pneumàtics són claus en la conducció. Una pressió insuficient és la causa més habitual de desgast i augmenta la possibilitat de patir una punxada. Una altra conseqüència d’una pressió baixa és el consum de combustible a causa de l’efecte que té sobre la resistència al rodament. Un cotxe amb menor pressió de la recomanada també tindrà més problemes per girar i maniobrar i, a més, l’estabilitat i la distància de frenada es veuran afectades.

Una excessiva pressió dels pneumàtics redueix la seguretat de la conducció, ja que el contacte amb la superfície de la carretera resulta insuficient. A més, la banda de rodament es desgastarà molt més ràpid al centre i serà més vulnerable si circula per una mala calçada. I és que portar els pneumàtics amb massa aire és igual de perjudicial que portar-los massa baixos.

Els pneumàtics també estan relacionats amb el confort, ja que unes gomes amb la pressió baixa absorbeixen pitjor els sots, aguditzant els balancejos i la inestabilitat del vehicle.

Així doncs, si vols evitar problemes, avaries i estalviar-te uns euros, revisa amb freqüència la pressió dels pneumàtics del teu vehicle.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari