Publicat el 25/09/2019

La gelea reial és una substància segregada per les glàndules hipofaríngies del cap d’abelles obreres joves, que barrejada amb secrecions estomacals serveix d’aliment a totes les larves durant els primers tres dies de vida.

Solament l’abella reina i les larves de cel·les reials que donaran origen a una nova reina són alimentades sempre amb gelea reial.

La gelea reial s’utilitza des de fa molt temps com a complement alimentari i medicinal, ja que és un dels suplements més naturals que existeixen.

Beneficis:
Es tracta d’un superaliment que ens ofereix la natura i s’utilitza en molts tractaments terapèutics. És un excel·lent revitalitzador, ja que ens ajuda a resistir el fred i la fatiga, retarda l’envelliment de la pell i en millora notablement la hidratació i elasticitat. També augmenta les defenses i millora el sistema immunològic, regula el sistema nerviós, ajuda a combatre la fatiga i disminueix l’ansietat.

Com prendre gelea reial:
La gelea reial és una substància viscosa d’un color blanc tirant a groguenc i de sabor àcid. El millor és consumir-la fresca i natural sense manipular i conservada en fresc. S’ aconsella fer-ho en dejú al matí i després esperar 15 minuts abans de menjar altres aliments. No és recomanable consumir-la durant períodes llargs de temps i en quantitats excessives. S’aconsella no superar els 60 dies seguits. Cal conservar-la en refrigeració i en envasos opacs que la protegeixin de la llum.

Es recomana consultar el naturòpata sobre l’ús de la gelea reial com a complement alimentari, perquè determini el temps i dosi de consum d’aquest producte d’acord amb les necessitats de cada pacient.

Contraindicacions:
S’aconsella no prendre gelea reial en casos d’al·lèrgia, malaltia d’Addison, asma, migranya, taquicàrdia i hipertensió.

 

Redacció La Clau
Font: https://www.casapia.cat

Deixa un comentari