La gastronomia de Catalunya | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/12/2019

La cuina catalana inclou una gran varietat de productes procedents de la mar, de la muntanya i de l’horta, amb el segell de qualitat com a principal element en comú. El menjar típic català té els seus orígens en les classes populars: els guisats que preparaven els pescadors mentre pescaven, les verdures a la brasa fetes pels pagesos o els guisats fets amb productes del bosc.

La gastronomia catalana és una cuina d’aprofitament dels queviures que brinda la terra; de sabors que evoquen la mar, la terra i el bosc. Gastronomia basada en la dieta mediterrània i els seus arrossos, cereals, hortalisses, peix, llegums i oli d’oliva, menjar típic que destaca per la seva varietat, però també per la seva qualitat.

Una gran varietat de receptes típiques de Catalunya han traspassat les seves fronteres i han colonitzat les taules de nombroses llars i restaurants.

Plats típics

  • Pa amb tomàquet
  • Escudella i carn d’olla
  • Truita amb mongetes i botifarra
  • Canelons
  • Calçots amb romesco
  • Escalivada
  • Samfaina
  • Botifarra amb mongetes
  • Esqueixada de bacallà
  • Fricandó
  • Suquet de peix
  • Cargols a la llauna…

Postres

  • Crema cremada
  • Mel i mató
  • Panellets
  • Coca de Llavaneres
  • Braç de gitano
  • Xuixos amb crema…

La riquesa gastronòmica de Catalunya només s’explica si es coneixen els seus paisatges, ja que uneixen tot el que la muntanya i el mar ens poden donar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari