Publicat el 01/05/2018

Tal com va fer mesos enrere amb la resta de vehicles, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha classificat el parc de motocicletes i ciclomotors en funció del seu potencial contaminant, segons informa al seu web www.dgt.es.

Igual que l’anterior, aquesta classificació té com a objectiu discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient i ser un instrument eficaç en polítiques municipals, tant restrictives de trànsit en episodis d’alta contaminació, com de promoció de noves tecnologies a través de beneficis fiscals o relatius a la mobilitat i el medi ambient.

Els vehicles de dues i tres rodes s’han classificat amb quatre etiquetes mediambientals (0 emissions, ECO, C i B) en funció de les dades d’homologació europees. Amb això, la DGT ha complert una de les mesures del Pla Nacional de Qualitat de l’Aire i Protecció de l’Atmosfera (Pla Aire) que li han estat encomanades. En el Pla s’afirma que tant les partícules com el diòxid de nitrogen tenen en el trànsit rodat la principal font d’emissió en les grans ciutats, i es proposa la classificació dels vehicles en funció del volum de contaminació que emeten.

Els titulars de vehicles lleugers poden adquirir el distintiu mediambiental en les oficines de Correus. Tot i que la seva col·locació és voluntària, es recomana enganxar-lo en lloc visible per tal de facilitar la identificació del vehicle i beneficiar-se dels avantatges que les diferents autoritats puguin establir per a aquest tipus de vehicles més respectuosos amb el medi ambient.
Els titulars d’aquests vehicles que vulguin consultar l’etiqueta que els correspon, poden fer-ho a través del web de la DGT introduint la matrícula del seu vehicle.

 

Font: www.dgt.es
Redacció La Clau

Deixa un comentari