Publicat el 24/03/2017

L’inici d’aquesta estació que significa el retorn de la llum, del bon temps i l’esclat de la natura és motiu de diverses celebracions arreu del planeta. Aquests són alguns dels països que la festegen:

 • Mèxic
  El 21 de març la Piràmide del Sol, a Teotihuacan, aplega milers de persones per rebre l’astre rei en el seu cim. La majoria van vestits de blanc i, per tal de carregar-se d’energia, pugen a la piràmide i aixequen els braços per rebre l’equinocci. També es visiten zones com Teotenango, Calixtlahuaca o el Centre Cerimonial Otomí, que es decoren de blanc amb ornaments vermells.
 • Anglaterra
  Segles enrere, l’orde dels druides, antics sacerdots celtes, festejava l’arribada de l’equinocci de primavera amb l’exposició d’una botzina, prop de la Torre de Londres. Ara, en canvi, se celebra cada 20 de març amb una trobada de surfistes a la platja de Gloucestershire.
 • Polònia
  Els carrers de Varsòvia celebren l’arribada de la primavera el 21 de març amb una desfilada de disfresses. La tradició pagana polonesa representa així la fi de l’hivern, ja que la desfilada s’acompanya de l’esfinx de la deessa Marzanna, associada a ritus relacionats amb la mort i el renaixement de la natura.
 • Egipte
  La festa coneguda com a Sham el-Nessim, que vol dir ‘l’olor de la brisa’, festeja l’arribada de la primavera des de fa més de 4.500 anys. Té el seu origen en l’època dels faraons, quan se celebrava l’inici de la temporada de collita, i coincideix amb el dilluns de Pasqua. Durant la celebració, milers d’egipcis visiten els parcs d’El Caire i s’apropen a la vora del riu Nil per compartir un esmorzar tradicional.
 • Xina
  El festival Qingming té lloc la primera setmana d’abril i, a més d’homenatjar els avantpassats, festeja l’arribada de la primavera. És costum que la gent es reuneixi a la tomba dels seus ancestres, les netegin i els ofereixin menjar i beguda. Cada indret manté diferents tradicions, com danses, representacions d’òpera locals o processons amb branques de salze per protegir els camps dels mals esperits.
 • Japó
  Al país nipó també és costum visitar les tombes dels avantpassats durant la setmana de l’equinocci de primavera. Poc després, des de finals de març fins a principis d’abril, és quan els cirerers floreixen, fenomen que es coneix com a hanami, que vol dir ‘veure flors’. Durant aquesta festa, els japonesos fan pícnics per admirar la bellesa efímera d’aquestes flors, ja que tenen una vida molt curta.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari