La carn artificial podria arribar als supermercats el 2021 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/12/2018

Biotech Food és una start-up biotecnològica nascuda el 2017 a Guipúscoa, que treballa en el desenvolupament de l’anomenada carn de laboratori, un producte que abandera l’alimentació sostenible i que suposarà una revolució en el sector. Biotech fabrica ara a petita escala, però vol accelerar els processos productius per poder portar els seus productes als supermercats sota la marca Ethica Meat.

Segons els responsables de la companyia, el 2021 podrien arribar al mercat els primers productes basats en aquest sistema de producció biotecnològica a partir de cèl·lules animals, sense modificació genètica. La seva comercialització propiciarà una solució a l’alt cost en vides animals i recursos naturals que suposa abastir l’alta demanda de proteïnes de carn. Amb l’ajuda de la biotecnologia, el consumidor tindrà al seu abast un producte ric en proteïnes, 100 % natural, amb un 0 % de contingut en greix i nutritiu. La producció d’Ethica Meat requerirà un 99 % menys de terra, un 75 % menys d’aigua i generarà un 90 % menys d’emissions.

La implantació a nivell mundial de la carn ètica es perfila, doncs, com una realitat tan bon punt s’aconsegueixin reduir els costos de producció i es redueixi el preu actual per tal que arribi al consumidor.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari