Publicat el 19/01/2022

Les cadires són elements del mobiliari essencials per a qualsevol habitatge, oficina o comerç. La seva funció en aquests espais és tan important com el seu disseny però, a més, han d’aportar-hi estil.

Símbol de poder en els seus orígens, al llarg de la història les cadires s’han anat adaptant a les diferents necessitats de les persones i també a les modes de cada època. En l’actualitat són elements amb una funció pràctica i decorativa que combinen amb la resta de mobles i, sovint, amb el terra o l’empaperat de les parets.

Les cadires formen part de la nostra vida quotidiana, ja que són presents a tots els racons de les nostres llars, llocs d’oci i de treball. Depenent de com siguin aquests espais, podrem trobar-les fabricades en materials com la fusta, l’acer, el plàstic, la forja o el vímet, entre d’altres. Però sigui quin sigui el lloc on es col·locaran, les cadires han de tenir unes característiques bàsiques: comoditat, estabilitat, ergonomia i facilitat de manteniment i neteja.

El que sí variarà en funció del tipus d’estança serà l’alçària, la mida i el material de la cadira, ja que no és el mateix un espai exterior que un interior, ni un estudi o oficina que un menjador. Pel que fa a les mides, és imprescindible que vagin en consonància amb l’alçària de la taula o escriptori.

També caldrà tenir en compte l’estil decoratiu de l’habitatge o el local a l’hora de triar el disseny de les cadires. Escollir el model perfecte per a cada racó es fonamenta en la decoració del conjunt, de manera que hi hagi harmonia entre tots els components. Per molt que ens agradin les cadires d’estil nòrdic, si la nostra llar o la nostra oficina estan decorats amb un estil clàssic, ens arrisquem a la possibilitat que desentonin. Per evitar-ho, procura tenir una visió global de l’espai abans de decantar-te per una cadira o una altra.

Si bé és important el disseny, també ho és el manteniment de les cadires. El consell dels experts és que siguin fàcils de netejar i mantenir i a prova de taques. En aquest sentit, apunten a les cadires de fusta i pell sintètica, ja que es netegen amb un drap humit i una mica de sabó. També recomanen les entapissades perquè les teles que s’utilitzen avui dia són fàcils de netejar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari