Publicat el 12/05/2018

Etimològicament, «kaisendo» vol dir «camí o via del perfeccionament continu», tal com descriuen els ideogrames xinesos de les paraules «kai», «sen» i «do». És un art modern i flexible, un sistema basat a aconseguir un perfeccionament continu i també l’enriquiment de la defensa personal a través de l’ús de tècniques lògiques i d’un ús de mans i cames aplicat de forma científica.

El kaisendo no busca la seva evolució cap al camp de la competició, com han fet la majoria de les arts marcials, sinó que ho fa com un sistema net de lluita i supervivència. Per aquesta raó, en els entrenaments el contacte físic és indispensable, tenint com a finalitat aplicar totes les tècniques de forma efectiva per aconseguir que l’adversari abandoni la lluita per la impossibilitat de seguir endavant.

El seu entrenament es basa en l’habilitat de guanyar i no s’enfoca cap al mer fet de llançar puntades de peu i cops de puny, sinó que es basa en l’estudi de tècniques i tàctiques. Però el més important és que qui el practica ha de guiar-se per la seva percepció.

La filosofia del kaisendo és la d’un sistema de defensa personal no com a esport, sinó com a supervivència del més hàbil, i per això beu de diferents arts marcials i de les seves principals tècniques.

El kaisendo el poden practicar tot tipus de persones de qualsevol, creença, edat i sexe sense que res d’això afecti el rendiment. Aporta grans beneficis a la vida de qui el practica, beneficis que al seu torn es contagien als altres.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari