Publicat el 28/05/2018

Des de ja fa un temps els interioristes fan servir uns barrets de plomes coneguts com a juju hats per a la decoració d’interiors. Tot i que semblin uns simples adorns, en realitat són uns amulets que elaboren les tribus bamiléké del Camerun per tal d’utilitzar-los com a part dels seus cerimonials.

Els juju hats es confeccionen amb vistoses plomes que poden ser naturals o tenyides i que es col·loquen en fins palets de fusta cosits a una base rodona de ràfia. La bellesa d’aquestes peces i l’espectacular efecte que produeixen han fet que s’hagin convertit en un element molt popular dins el món de la decoració, i que es trobin a les parets de mig món.

En l’actualitat, però, ja no han de ser de plomes reals, ja que les sintètiques o fins i tot la llana donen resultats prodigiosos. Hi ha la possibilitat de tenyir les plomes amb colors cridaners, encara que la sola textura i vistositat d’aquest element ja li confereixen un caràcter únic. Els colors més característics i neutres, com el blanc, els ocres, torrats i marrons són perfectes per a ambients d’estil natural o allà on busquem crear atmosferes relaxades.

La presència dels juju hats és majestuosa en qualsevol paret i permet afegir un punt d’elegància a la decoració ètnica. El seu efecte és tan espectacular que es pot jugar amb una peça única on focalitzar l’interès, o bé crear elegants composicions per cobrir les parets.

També podem disposar-los de moltes maneres. Una composició horitzontal anirà perfecta per crear una paret protagonista. Per a parets més petites o racons, en canvi, es pot optar per una distribució més vertical amb menys elements.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari