Publicat el 07/02/2019

Jordi Abelló Roig és interiorista dins del sector del visual merchandising i dissenyador floral. Durant 14 anys va ser propietari d’una floristeria al Masnou. Actualment exerceix com a professor de l’Escola d’Art Floral i Paisatgisme de Barcelona i com a assessor d’empreses del sector floral.

Com neix en vostè la vocació per l’art floral?
Va ser gràcies a l’interiorisme que em vaig introduir en aquest món. A començaments dels vuitanta jo ja era interiorista i vaig fer un curs relacionat amb el disseny floral que em va seduir. Al cap d’uns anys em diplomava en art floral i arts plàstiques i, poc després, em convertia en professor d’art floral, activitat que encara exerceixo.

Com s’interrelacionen l’art floral i l’interiorisme?
Crec que és important que el sector de la flor s’integri professionalment al món de l’interiorisme i a l’inversa, per tal d’aconseguir l’èxit total en disseny. Aquesta barreja explosiva s’aconsegueix amb creativitat, passió, coneixement de la història de l’art, feminitat i bon gust.

La societat en la qual vivim és sensible a les flors i el que representen, o cal més didàctica en aquest sentit?
Ens falta molta educació floral encara, però la feina l’hem de fer els professionals del sector i els mitjans de comunicació globals. A diferència del que passa al centre d’Europa, en aquest país la gent no està acostumada a gaudir del plaer de tenir flor a casa, de complaure’s amb ella; per tant, tenim una gran feinada al davant.

Com es planifica el tema de les flors en un casament?
En primer lloc cal escoltar el client per tal de conèixer els seus desitjos i necessitats. Un cop fet això, el següent pas és oferir-li la idea perfecta, el muntatge que millor s’escau a la parella, tant en l’aspecte estètic com econòmic. Això sí, sempre garantint una feina ben feta i coherent amb allò que s’ha acordat.

Quin és el muntatge més original o curiós que ha fet per a unes noces?
Hi ha hagut diversos muntatges que han estat un repte per a mi; tot i així, per a mi els millors han sigut els que he preparat en els espais exclusius del xef Nando Jubany.

I la tendència que hi ha en aquests moments pel que fa als rams de núvia?
Avui dia es barregen moltes coses per culpa de la mala informació que es troba a Pinterest. No obstant això, les tendències per a aquest 2019 són l’estil anglès, un clàssic amb tocs daurats, salmó i rosats; l’estil nòrdic, una barreja de fusta i tons verds, amb sensació de natura; i l’estil desenfadat, és a dir, que no doni la sensació que està treballat però perquè quedi elegant hi ha molta feina a fer.

Quan prepara un ram de núvia, quines són les premisses que segueix?
L’època en què tindrà lloc la celebració determina el tipus de flor, però també l’harmonia cromàtica més encertada, que té en compte el color de pell de la núvia, la tonalitat del vestit i la decoració de l’espai de cerimònia i el convit.

I la tendència imperant en els complements, quina seria?
Actualment estan molt de moda les joies florals naturals. Es tracta d’uns accessoris adherents al cos que poden ser collarets, braçalets, corones…

Darrerament es veu, a través dels mitjans, que les celebrities fan servir corones de flors, sobretot per anar als festivals, però també ho fan les núvies i les convidades als casaments. Ens pot parlar sobre aquesta nova moda?
Efectivament, des de fa un temps està molt de moda l’estil Boho Chic, una tendència que s’inspira en els anys 60-70, l’època ‘hippy’ i els aires bohemis. Les xarxes socials s’han encarregat de difondre’l, però no a tothom li queda bé. Per això, s’ha de valorar molt quan utilitzar-lo i cal aconsellar el millor per a cada persona, tenint en compte les seves peculiaritats.

Quines activitats com a formador realitza actualment?
Ara per ara, en el camp de la docència estic enfocat a les disciplines de màrqueting nupcial, aparadorisme, disseny floral i eines tecnològiques amb tauleta tàctil.

Quina relació manté amb el Maresme?
El meu vincle amb la comarca és molt marcat, ja que vaig néixer al Masnou i vaig estudiar durant tota la meva infància a Mataró. A més, al Maresme tinc molts coneguts dins del sector floral, la majoria floricultors.

 

Entrevista Albert Calls
Fotos: cedides

Deixa un comentari