Publicat el 21/10/2019

La bellesa és universal. Els seus secrets ja es comparteixen gràcies a les noves tecnologies i el comerç, que ens fan arribar meravelles que adaptem a les nostres necessitats.

ÀFRICA: la llar de la mantega de karité, que gràcies a diverses iniciatives recol·lecten dones. Un cop es recull i es pela, la llavor s’asseca al sol per posteriorment ser premsada i barrejada, sovint amb aigua, per obtenir-ne la pasta o mantega final. És una font rica en àcids grassos, vitamina E i omega-3. Recordeu que com més groga més pura és. A l’Àfrica també trobem àloe, sobretot a les zones de més al nord. És una planta molt valorada pels seus efectes terapèutics, pels enzims, minerals, vitamines i aminoàcids que aporta.

AMÈRICA: concretament a Mèxic i Amèrica Central podem veure com es cultiva l’alvocat; també a les zones tropicals de Sud-àfrica, a Austràlia i a Califòrnia. Conté biotina, gran ingredient per reforçar els cabells.

ÀSIA: els cocos asiàtics tenen gran renom i el producte és molt reconegut pels seus efectes superhidratants, així que sol formar part tant de cremes corporals com facials i productes per al cabell.

EUROPA: en destaca l’ametlla. Es premsa en fred fins a obtenir-ne el preuat oli, molt valorat en bellesa pels àcids grassos insaturats que conté. Se’l valora per les seves propietats regeneradores i protectores.

Encara que el sector de bellesa reconegui un producte pel seu continent d’origen, el cert és que avui en dia cada cop més petits productors locals es llancen a l’aventura del cultiu de molts d’aquests productes per fer-ne meravellosos articles de bellesa bio. Penseu localment i trieu aquells que s’hagin fet prop de casa amb matèria primera de finques properes, i com més ecosostenibles millor!

 

MLB
Cosmètica orgànica i eco.
Maquilladora. @leblackparsac

Deixa un comentari