Publicat el 27/03/2018

Per diferents motius podem acumular toxines en el nostre organisme. És per aquesta raó que a l’hora de netejar-lo i eliminar totes les acumulacions de deixalles que perjudiquen el nostre cos podem trobar algunes infusions casolanes i naturals que ajuden a aconseguir aquest objectiu.

Cua de cavall amb llimona.
La cua de cavall té grans propietats depuratives i és la planta diürètica per excel·lència, capaç d’incrementar l’orina més d’un terç de l’habitual. Resulta útil per a problemes de l’aparell urinari, com la cistitis. La seva riquesa en silici ajuda a reforçar ossos, cabells i ungles.

Infusió: una cullerada de postres de cua de cavall (herba seca) per tassa d’aigua i, un cop hagi reposat, s’afegeix el suc de mitja llimona, que li proporcionarà substàncies antioxidants.

Farigola: Aquesta és una infusió recomanada especialment per a totes les persones que presenten mala digestió i nerviosisme. Així mateix, la farigola ajuda a millorar el funcionament de la vesícula biliar i del fetge, el qual s’encarrega d’eliminar impureses de l’organisme juntament amb els ronyons.

Infusió: es barregen parts iguals de farigola, melissa, flor de tell i angèlica, les quals es col·loquen en una tassa d’aigua bullint. Posteriorment es tapa i es deixa reposar durant uns deu minuts per després beure-la.

Fulles de saüc: Aquestes fulles tenen propietats diürètiques i sudorípares, per la qual cosa s’acostumen a fer servir molt per als tractaments naturals depuratius. En aquest cas es poden combinar amb algunes plantes que ajudin a millorar la digestió i a calmar una mica els nervis.

Infusió: s’agafen parts iguals de flors de saüc, anís verd, camamilla, fulles de sàlvia i d’escabiosa. Es prepara de la mateixa manera que les anteriors. Se’n poden prendre dues o tres vegades per dia.

Redacció La Clau

Deixa un comentari