Publicat el 13/01/2022

Inapetència sexual, cansament i fills

Per educar d’una manera tranquil·la i conscient, les parelles s’han de cuidar elles mateixes a fi de poder tenir millor cura dels infants. La sexualitat és un aspecte molt important i imprescindible per tenir una vida saludable després de tenir fills.

 

Hem d’especificar que LA SEXUALITAT no és penetració únicament, cal trencar tabús. Hi ha tot un univers per explorar, i alguns exemples són una mirada de desig o de complicitat, el massatge de tipus eròtic/sexual, la masturbació, jocs entre la parella o bé converses sexuals de tipus eròtic potenciant el llenguatge no verbal.

L’arribada dels fills fa que, efectivament, sovint la vida sexual de la parella canviï. Han passat moltes coses:

El cos de la dona ha experimentat molts canvis hormonals en poc temps i possiblement s’estigui recuperant d’un part difícil.

Hi ha molt més cansament i la parella s’ha de reubicar.

Ens coneixíem en el rol de parella sense ningú més, però no en el rol de pares i mares, i potser ara tenim més discussions (surten temes dels quals no havíem parlat).

Sol haver-hi més estrès quant a la conciliació familiar, laboral, emocional i eroticosexual.

Tot plegat pot fer baixar l’activitat sexual, però no sempre. En el cas que així sigui, que és el més habitual, si no hi una bona comunicació entre la parella, comencen els malentesos: la dona vol contacte i intimitat però no necessàriament que acabi en l’acte sexual, tot i que de vegades la parella ho interpreta com que vol sexe. Això pot crear malestar i sentiments que poden fer que algú se senti rebutjat. Moltes persones ho passen francament malament en aquestes situacions i cal molta paciència i parlar-ne molt per retrobar-se.

Què podem fer per tenir una vida sexual saludable en la maternitat i paternitat?

  • Comunicar-nos: Parlar sovint de què agrada i de què no. De què ha canviat. De què volem o esperem.
  • Descansar: Tenir espais d’autocura: si no recarreguem les piles, és difícil que tinguem ganes de compartir-nos.
  • Buscar altres moments per fer l’amor sense que siguin necessàriament al llit i de nit. Cal ser imaginatius i deixar d’esperar el moment ideal. Cadascú té el seu moment àlgid, bioritme, tempos… que cal respectar.
  • Posar-hi humor: com més riem, més ens relaxem i això ajudarà a trobar-nos en un espai més íntim. O amb missatges inesperats, cites que no t’esperes, etc.
    Tenir paciència, perquè passarà i a poc a poc anirem trobant més temps, més oportunitats.

 

Anna Sibel · Psicòloga clínica
asibelanguila@gmail.com

Deixa un comentari