Imprescindibles de bellesa a l’hivern | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/01/2019

Els canvis d’estació i de temperatura no només ens haurien de fer canviar el nostre guarda-roba, sinó que també hauríem de fer un canvi en els nostres productes de bellesa per afrontar les variables externes. La pell de les mans és la que normalment pateix més, ja que està exposada al vent i sovint acabem tenint talls, descamació, etc… Per assegurar-vos que en teniu cura de la millor manera, trieu cremes de mans que continguin oli d’argània, jojoba o coco. Els remeis casolans com oli d’oliva i adobats aplicats com a màscara poden ajudar a protegir-les. Per augmentar l’efecte de les cremes de mans, podeu fer servir uns guants de cotó. Un cop us apliqueu una bona crema, poseu-vos els guants i tingueu-los posats tota la nit o almenys una bona estona.

Les ungles també pateixen i es poden trencar més sovint perquè es debiliten, s’esquerden etc. Si fem servir guants, les manicures també acaben per fer-se malbé. Si podeu, eviteu les manicures que continguin formaldehids, ftalats i toluens, components de les pintures de les ungles que poden afectar el nostre sistema corporal. Quan us feu la manicura, tampoc no deixeu que us treguin la cutícula, ja que a més de protegir la pell evita que les ungles s’estovin i es trenquin. Una mica d’oli d’oliva aplicat cada vespre amb un petit massatge a cada ungla us ajudarà a tenir aquesta zona del cos hidratada i protegida.

La pell de la cara exigeix algun extra més. Un sèrum previ a una crema hidratant que porti vitamina C i D pot mantenir el to de la pell. Al matí opteu per una capa de fina de crema solar o bé un maquillatge que incorpori un factor de protecció solar. Al vespre, si el vostre tipus de pell ho requereix i us agrada, poseu-vos un oli per tota la cara i seguidament una mica de crema hidratant. Si no voleu posar-vos gaire producte, poseu-vos bé un o bé l’altre.

Imprescindibles:
Mantingueu la protecció solar:
pot fer fred, però això no vol dir que el sol no deixi d’afectar-nos la pell. Per tant, seguiu utilitzant la crema solar després de l’estiu.

Feu-vos exfoliacions suaus:
són uns dels millors tractament per desfer-vos de les cèl·lules mortes, però tingueu en compte que a l’hivern la pell està més sensible degut a les baixes temperatures. Per tant modereu-ne l’ús, observeu la reacció de la pell a l’exfoliació i procediu en conseqüència.

Cafè o aigua:
limiteu la ingestió de cafès i alcohol en els mesos més freds. Els dies es fan més curts i segons la zona hi ha poques hores de sol, així que us sentireu més cansats o adormits. En comptes de cafeïna opteu per aigua i tisanes suaus.

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco. Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari